Szakítás esetén nagyon fontos a türelem

Legfontosabb, hogy soha ne kapkodva tegyük meg ezeket a lépéseket, ne haragból, hirtelen felindulásból. Nem utolsó sorban, soha ne alázzuk meg a párunkat, házastársunkat, legyünk mindenesetben méltóságteljesek. A szakítás, válás mind a két félnek fájdalmas pont, hosszabb rövidebb ideig. De kétséget kizárva, aki szakít, bizonyos értelemben, de előnyben van. Hiszen Ő már fel tud készülni, nem hirtelen értesül róla, nem villámcsapásként éri. Talán egy biztos ebben az élethelyzetben, senkinek sem könnyű egy szakítást megélni.

Mik a legfontosabb lépések szakítás, válás esetén?

Szándékosan nem fogom azokat a közhelyeket többszörösen ismételgetni, amikről már több ezer párkapcsolati tanácsadó, mediátor, coach, segítő szándékú szakember írt. Ne szakítsunk sms-ben, facebook-on, ne igyuk magunkat halálra, stb. Fontos szemünk előtt tartani azt a tényt, hogy a kapcsolat, amiben még vagyunk, valamiért útjára indult egykor, és hosszabb vagy rövidebb ideig tartott is.

Kardinális és nemes lépés mind a két fél részéről, ha megbeszélik, hogy miért is akadt el a párkapcsolatuk! Sőt szükséges, mivel mind a két fél rengeteget tanulhat ebből a beszélgetésből és kamatoztatni tudja egy következő párkapcsolatban. Nem kérdés, nagyon sokan voltak már abban a cipőben, hogy abban a hitben voltak, minden a legnagyobb rendben van a párkapcsolatukban vagy házasságukban. Aztán egyszer csak mégis szakításra, válásra került sor.

Az is egyértelmű, hogy ilyenkor képes a vérmérsékletünk megemelkedni, nem reális cselekedeteket produkálni, amivel annyira elmérgesítjük a helyzetet, hogy normális kommunikáció szóba sem jöhet. Abban az esetben, ha nem beszéljük meg a problémákat, nem mutatunk rá egymás hibáira, akkor önmagunkban egy lezáratlan korszakot fogunk hordozni, örökös kérdésekkel. Mit kellett volna másképpen csinálni? Mikor és mit rontottam el? Miben lehettem volna jobb?

A megbeszélés fontossága szakítás, válás esetén:

A megbeszélés azért sem elengedhetetlen, mert így egyben tudatjuk is a másikkal, hogy Ő fontos. Nem kidobni akarjuk, mint egy szennyest. Viszont már csak a tovább lépés a lehetséges közös út. Számtalan döntést hozunk az életünkben, eladjuk régi autónkat, lakásunkat, munkahelyet váltunk. Így mondhatni, mindenki gyakorlott többé-kevésbé a döntéshozatalokban. Mégis párkapcsolatunk befejezéséről szóló döntés meghozása a legnehezebb. Természetesen nem lehetséges pár mondatban megmondani a frankót. Mégis a fent leírtak szem előtt tartása a legfontosabb, amennyiben véglegesen eldöntöttük, hogy szakítani fogunk. 

Szakításon gondolkozunk?

Nem tudunk egyedül dönteni, túl sok minden köt össze, gyerek van a párkapcsolatunkban, érezzük, hogy van megoldás, de régen nem találjuk.

Ebben az esetben se hozzunk hirtelen döntést!

A szakemberek azért vannak, hogy segítsenek. Nyugodtan és félelem nélkül keressenek fel párterapeutát, házassági tanácsadót szakítás előtt. A hozzáértő személy nem döntést fog hozni, hanem külsős szemlélőként, a tapasztalatai alapján, elfogultság nélkül, felméréseket követően irányt mutat. De nagyon fontos, hogy a döntést, döntéseket minden esetben a párkapcsolat résztvevői hozzák meg.

Abban az esetben is keressen fel nyugodt szívvel párkapcsolati tanácsadót, amennyiben a társa nem kíván segítséget elfogadni, de Ön mégis szeretne párkapcsolati tanácsadóval konzultálni. Mert érzi, hogy párkapcsolata, házassága krízisben van és egyedül képtelen megtalálni a megoldást. A párkapcsolati-, házassági tanácsadás minden esetben pártatlan, az üléseken elhangzottak titokban maradnak, az ott világot látott tények, elképzelések harmadik fél tudomására nem kerülhetnek. Kizárólag az Ön beleegyezésével.

Megoldás: Nagyon fontos a korai felismerés, a párkapcsolati probléma beazonosítása, párterapeuta segítéségét kérni, amíg nem késő.

Módszer, amit eredményesen használok

Számtalanszor szükség lehet az életben, párkapcsolatban, egy segítő kézre. Párkapcsolati és házassági tanácsadói képzések elvégzését követően olyan tudás birtokába kerültem, amivel hatékonyan, gyorsan, illetve magas szinten tudok azon pároknak segíteni, akik éppen nem találják a megfelelő utat, elfáradtak, esetleg kiégtek. Segítek a helyes útra visszatalálni, a sérelmeket feldolgozni, a boldogságot újra megélni.

Segítséget kérni nem szégyen, az élet ezernyi szegletében szükség lehet rá, ezért, amennyiben párkapcsolati problémákkal áll szemben, nyugodt szívvel keressen meg.

Szlogenem: „Esély a párkapcsolatnak, esély a harmonikus életre.”

Cikk megosztása:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress PopUp Plugin