párkapcsolati tanácsadó, házassági tanácsadó, válási segítő és kapcsolatmentő vagyok

A kezdetektől arra vágytam, hogy minél jobban megismerjem az emberi kapcsolatok rejtelmeit, úgy érzem, hogy szerencsés vagyok, mert életem során rengeteg helyzetben kipróbálhattam magamat. Azt a tudást, amit a helyes kommunikáció, emberismereti, neveléstudományi, vezetői, életvezetési tárgykörökben a magaménak tudhatok, szeretném átadni, hogy mások is méltán kamatoztathassák a jövőben.

A neveléstudománnyal húszonévesen kezdetem el foglalkozni, majd a jelenlegi Eszterházy Károly Egyetemen szereztem tanári diplomát 2002-ben, ahol többek között gyermek-, és ifjúságvédelmi specialista végzettségre is szert tettem. Természetesen ez még mind kevés ahhoz, hogy valaki párkapcsolati-, házassági tanácsadó legyen, hiszen a gyakorlat ezen a téren is a legfontosabb, önmagában a könyvek, csak irányt mutatnak. Éppen ezért sem elégséges, ha a XXI. század egyik legnagyobb vívmányát, az internetet szeretnék kizárólagosan segítségül hívni, amennyiben hibát észlelünk a párkapcsolatunkban. Nem kérdés, hogy kiemelkedő támogatás a minden napi életünkben, de nem biztos, hogy a házasságunk, párkapcsolati problémáink, szerelmi viszontagságaink megoldására, az ott olvasott, és esetlegesen nem megfelelően értelmezett útmutatások tárháza lesz a legjobb mentorunk.

Mindig is azt vallottam, hogy egy jól működő házasság, párkapcsolat a világon a legnagyobb kincs, hiszen, ha „Otthon minden rendben van, akkor minden rendben van!”. Természetesen nem ilyen egyszerű a képlet, az idézetet is vehetjük úgy, hogy néha sántít, de azt gondolom, hogy nagyon sokan egyetértenek velem, hogy a családi béke mindennél fontosabb. A nézeteltérések, viták, veszekedések, féltékenységek, agresszív viselkedések, megszámlálhatatlan esetben fájdalmas szétváláshoz, akár tragédiához vezettek. Ezért elengedhetetlen, hogy következetesen építsük fel a kapcsolatainkat, majd annak ápolására is szánjunk elegendő és minőségi időt.

A párkapcsolat olyan, mint a kert: gondozni kell. Persze, sokszor elveszik ennek lényege a mindennapokban, és már csak párkapcsolati problémák, krízis esetén lépnek az emberek – én pedig bízom abban, hogy Önnek is megadom a szükséges segítő kezet, egy felismerésekkel és fejlődési lépcsőkkel teli közös út során.

Magánéletem terén is volt bőven lehetőségem gyakorlatra szert tenni, a párkapcsolati konfliktusok felismerésével, kezelésével kapcsolatosan, természetesen ehhez elengedhetetlen volt a megfelelő önismeret, hiszen nagyon nehéz megtalálni a számunkra legjobb és legszebb utat, amennyiben ezzel nem rendelkezünk. Nem kérdés, a boldogságot nem adják ingyen, azért nagyon sokat kell tenni, tanulni, fejlődni, ha azt kívánja a helyzet. 2013 óta boldog házasságban élek, két tüneményes gyermek édesapja vagyok.

Hosszú éveket töltöttem eddig tanítással egy lányjavító-intézetben, ami itt elsőre talán nem hat relevánsnak, de az. Megtanított rá, hogy tisztán, igaz valójukban lássam az embereket, könnyen felismerjem a szándékaikat. Emellett, a segítő attitűdöm is ott alakult ki. Később számos egyéb területre sodródtam, de azzal a határozott szándékkal tértem vissza, hogy ismét segíthetek emberi sorsok formálásában, az életük nyugodtabbá tételében. Pályám során számtalan továbbképzésen részt vettem, kommunikációs tréningeken, konfliktuskezelési-, erőszakmentes kommunikáció-, párkapcsolati- és házassági tanácsadói képzéseken.

Amennyiben párkapcsolata, házassága olyan irányt vett, ahol a problémákat képtelen kezelni, esetleg már végveszélybe került a kapcsolat, keressen meg bizalommal. Abban az esetben is szívesen segítek, ha már reménytelennek látja az életét párkapcsolat kialakítás tekintetében, hiszen nem kérdés, sajnos nagyon sokan járnak ebben a cipőben. Az élet minden terén a legfontosabb a megelőzés, de erre kevesen szánnak időt, de ne keseredjen el, mindenre van megoldás, ha másképpen nem, közösen megtaláljuk!