Párterápia személyesen

A párterápia személyesen már a múlté. Mondhatnánk ezt is… De azért ez természetesen nem igaz, hiszen ez a téma önmagában is kényes, így vannak olyan párok, akik inkább a személyes párterápiát választják.

Talán azért, mert azt gondolják, hogy így közelebb kerülnek a párkapcsolati tanácsadóhoz, párterapeutához, mediátorhoz, ahhoz, akivel együtt fognak dolgozni egy szebb, jobb, sikeresebb párkapcsolat reményében. Pedig nem, hiszen egy jó párterapeuta minden esetben pártatlan marad. Ahogy én szoktam fogalmazni, nem szeretem sem a jobb oldalt, sem a bal oldalt, én a párkapcsolatot szeretem! Így mindjárt könnyen megvalósítható, hogy a személyeskedés kimaradjon a munkából.

Párkapcsolati Tanácsadás Online

Petrovszky Tivadar egy kőszívű ember?

Fel lehet tenni a kérdést: akkor most a Petrovszky Tivadar egy kőszívű ember?
Nem, nem, egyáltalán nem, csak az Önök érdekében betartja a „játékszabályokat”. Én azt gondolom, hogy mindig jó hangulatban, színesen telik egy-egy tanácsadás. Az is fémjelezi ezt, hogy számtalan kedves levelet kapok hónapokkal, akár évekkel később is a pároktól, amiben egyfajta helyzetjelentést osztanak meg velem.

Jómagam 90%-ban online tartom a tanácsadást, és ezt nem kényelmi szempontból teszem, hanem abszolút szakmai megfontoltságból.

Miért nem kényelmesebb nekem az online tanácsadás?

 • A legfontosabb, hogy a szemem sokkal jobban romlik.
 • Így is úgy is szükséges egy iroda a tanácsadáshoz.
 • A laptopom sokkal nagyobb használatnak van kitéve, azaz sűrűbben kell cserélni.
 • Nekem is meg kell birkózni azzal a 21. századi munkahelyi kitettséggel, ahol nem találkozok emberekkel, mert online dolgozom.
 • De itt nem én vagyok a lényeg, hanem Önök!

Milyen előnyei és hátrányai vannak a személyes és az online tanácsadásnak?

A fentiek tükrében beszéljünk arról, hogy szakmailag, az Önök érdekeit szem előtt tartva, milyen előnyök és hátrányok vannak a személyes és az online párkapcsolati tanácsadás keretein belül?!
Párkapcsolati Tanácsadás Online

Személyes párterápia – online párterápia

 • vírus helyzet alatt félbe kell szakítani a már folyamatban lévő tanácsadást, de akár egy lábtörés is elegendő ahhoz, hogy ne tudjon személyesen részt venni
 • amennyiben megszakad egy tanácsadás, akkor az esélyek a megoldásra hatványozottan csökkenek
 • saját otthonában, irodájában bárki rágyújthat, így ki tudja iktatni a nikotin stresszt
 • idegen helyen mindenki merevebb, idegesebb, így nem kapok valós képet a nonverbális visszajelzésekről

Számomra az utolsó pont a legfontosabb, a nonverbális jelek! Miért? Mivel a verbális jeleket kaphatom kép nélkül, személyesen, online videó formájában, bárhogy, csak hangátvitel legyen. A nonverbális jeleket viszont csak képátvitel vagy személyes találkozás alkalmával fogadhatom. Viszont, van egy lényegi elem! A párok 99% sokkal hamarabb mutat valós nonverbális jeleket, ha a személyes közegükben, azaz az otthonukban, irodájukban vagy éppen a saját gépjárművükben tartózkodnak.

Mik a legfontosabb nonverbális jelek?

 • mimikai kommunikáció
 • kommunikáció a tekintet révén
 • vokális kommunikáció
 • mozgásos (akciós) kommunikációs csatornák: gesztusok, testtartás, térközszabályozás
 • kulturális szignálok

Tanácsadás Online - Vezetés

Továbbá, bár a szakirodalom nem sorolja a nonverbális jelek közé, viszont az online párkapcsolati tanácsadás keretein belül az adott pár beenged bizonyos szintig a saját fizikai valós légkörébe is, ahonnan szintén értékes információkat kaphatok.

Természetesen messze álljon tőlem, hogy bárkit is győzködni akarjak! Éppen ezért a személyes párterápiát preferáló párok számára összeállítottam egy listát, hogy hol érdemes tudomásom szerint keresgélni, hiszen a legtöbb vidéki kisvárosban, faluban nehezen található párterapeuta vagy mediátor.

A párkapcsolatok nagy része menthető lenne, ha a szereplői találnának erre megoldást!
Keressen meg bizalommal, segítek a megoldásban!

Országos párterápia körkép

Budapest párterápia, mediátor lehetőségek tárháza, sőt találunk a megcsalásra, féltékenységre szakosodott párkapcsolati tanácsadókat is. Egyértelmű, hogy a fővárosban lehet a legnagyobb választékot meglelni, viszont itt a legkönnyebb kontárokba is futni, éppen ezért okvetlenül tájékozódjanak, olvassanak utána.

Békéscsaba párterápia, itt már nehezebb lesz párterapeutát találni a Google szerint, de pszichológus, akad több is.

Debrecen párterápia, az ország egyik legkiemelkedőbb egyetemi városa, ennek ellenére mindössze egy személyt dobott fel a kereső, aki párterápiával foglalkozik.

Dunaújváros párterápia, szinte kizárólag budapesti párterapeutákat dobott fel az internet.

Eger párterápia, sajnos itt sem lehet találni egyetlen egy szakembert sem, aki a pároknak segítene, legalábbis kimondottan párkapcsolati tanácsadással foglalkozót nem.

Gödöllő párterápia, szintén kiemelkedő egyeteméről ismert város, ráadásul Budapest vonzáskörzetében található. Mégsem található kimondottan párterapeuta, bár mentálhigiénés szakember van, illetve néhány pszichológus is elérhető a városban.

Győr párterápia, itt már találtam párkapcsolati szakembert, de sajnos nem túl sokat. Pszichológust, pszichiátert többet is találhat az, akinek ilyen irányú segítségre van szüksége.

Kaposvár páterápia, nos nem lehet százával fellelni itt sem a párkapcsolati szakikat, de egyet – egyet lehet találni.

Kecskemét párterápia, sőt mediátor, coach, és természetesen több pszichológus, pszichiáter is megtalálható az interneten.

Miskolc párterápia, szintén egyetemi város, az Észak-Magyarországi régió központja, a keresőben több coach, mediátor, párterapeuta, pszichológus, pszichiáter található.

Nyíregyháza párterápia, Miskolchoz hasonlóan megyei jogú város, itt is elérhető pár szakember.

Pécs párterápia, ahol akár pszichoterápiás szakembert is találunk és számos párkapcsolati tanácsadót.

Szeged párterápia, nagyrészben pszichológust lehet találni az egyik kedven városomban, pedig azt gondoltam, hogy több szakembert lehet felleni.

Szekszárd párterápia, kimondottan erre a keresésre egyáltalán nem dobott fel a Google találatot.

Szombathely párterápia, leginkább pszichológus található meg a városban, aki ezzel foglalkozik.

Sopron párterápia, itt szinte nem is található szakember, nekem is nagyon sok megkeresésem van ebből a körzetből.

Székesfehérvár párterápia, a „Királyok városa”, hát sajnos, nem a párterapeutáké, szinte nem is találtam.

Szolnok párterápia, amire nem számítottam, de itt már található krízistanácsadó, és néhány párkapcsolati tanácsadó is.

Veszprém párterápia, sajnos nem igazán található kimondottan párterápiával foglalkozó szakembert.

Zalaegerszeg párterápia, a környező településeken elvétve egy két szakember megtalálható, de nem kimondottan párterapeuta.

Országszerte nincs egyszerű dolga a párkapcsolati szakembert kereső pároknak

A fenti gyűjteményből is jól látható, hogy országszerte nincs egyszerű dolga annak a párnak, aki párkapcsolati szakembert szeretne találni, esetleg még válogatna is. Számomra a legfájóbb, amikor már egy amúgy is csapzott, elfáradt párkapcsolat rossz kezekbe kerül, és ezt követően keres meg engem.

Éppen ezért is érdemes átgondolni, hogy mennyire akarunk ragaszkodni a személyes párkapcsolati tanácsadáshoz! Hiszen, ha a Google keresőbe beírjuk a párterápia, párkapcsolati tanácsadó kifejezést, lehetőségünk nyílik nem csak egy vagy kettő szakember közül választani, hanem akár húsz, harminc párterapeuta honlapját is végig tudjuk böngészni, így nem kockáztatva azt, hogy kontárhoz kerüljünk.

Legtöbb pár a következő környékről keres meg: Budapest, Sopron, Szeged, Veszprém, Szekszárd, Kaposvár, Győr és környéke. A problémák szerteágazóak: kommunikációs gondok, gyermeknevelési nehézségek, párkapcsolati konfliktusok, megcsalás, féltékenység, szexuális eltávolodás, drog – alkohol jelenléte a párkapcsolatban.

Arról ne is beszéljünk, hogy számtalan magyar külhonban él, így rengeteg megkeresést kapok a következő országokból: Ausztria, Svájc, Belgium, Szlovákia, Németország, Románia, Egyesült Királyság, Írország. A külföldön élő magyaroknak nem is lenne lehetőségük arra, hogy ne az online párterápiát válasszák, hiszen szeretnének a megoldás irányába a saját anyanyelvükön elindulni.

 

 

 

 

Tanácsadás Online - Vezetés

Hogyan lehet a legjobban tájékozódni? Hogyan tudom a legjobb párterapeutát kiválasztani?

Először is el kell tudni dönteni, hogy női vagy férfi párkapcsolati tanácsadót szeretnénk választani. Ezt követően vizsgáljuk meg a honlap részletességét, milyen a kidolgozása, mennyire szakmai.

Viszont ahonnan a legtöbbet tudhatunk meg, és a legvalósabb képet kaphatjuk, az egyértelműen a vélemények! Én biztosan a Google véleményekre koncentrálnék 90 %-ban!

WordPress PopUp Plugin