Párterápiára alapvetően nem lenne szükség, ha a párok ezeket az egyszerű lépéseket betartanák, de sajnos ebben a rohanó világban ez nem túl egyszerű! MEGMUTATJUK, hogyan lehetséges felépíteni egy virágzó párkapcsolatot!

Párterápia elkerülése érdekében mit is tehetünk?

Nézzük meg azokat a legfontosabb pilléreket, amik biztos, hogy nem hiányozhatnak a párkapcsolati kelléktárunkból. Amennyiben sikerül a ezt a bizonyos párkapcsolati raktárt kellőképpen feltölteni, akkor biztos lehetünk abban, hogy egy stabil, jól működő, sikeres, erős lábakon álló párkapcsolatban élhetjük a mindennapjainkat.

Új Év, új fogadalmak: Párkapcsolati ígéretek a boldogabb életért

Az új év beköszöntével sokan készülnek újévi fogadalmakra, melyek gyakran a személyes fejlődésre vagy egészségesebb életmódra összpontosítanak. Azonban mi lenne, ha idén a figyelmünket a párkapcsolatunk – házasságunk felé fordítanánk, és olyan fogadalmakat tennénk, amelyek segítik a párkapcsolatunkat még mélyebbé és kiegyensúlyozottabbá tenni.

Hogyan kerüljük el a párterápiás foglalkozásokat?

A kommunikáció erősítése

Az első és talán legfontosabb párkapcsolati fogadalom a hatékony kommunikációra összpontosít. Ígérjük meg egymásnak, hogy nyitottak leszünk az érzéseink megosztására, és türelemmel hallgatjuk meg a másikat. Ezen keresztül mélyebb megértést érhetünk el egymás iránt, erősítve ezzel a köteléket. Ne feledkezzünk meg arról, hogy egész éveben kommunikáljunk a párunkkal asszertíven. Az agresszív, erőltetett, hatásvadász, parancsoló, kioktató kommunikációval általában csak ártunk a párkapcsolati egyensúlyunk megtartásával kapcsolatban.

Időtöltés tudatosan

A rohanó mindennapok közepette könnyű elfeledkezni a minőségi idő együtt töltéséről. Fogadjuk meg, hogy rendszeresen szánunk időt egymásra, és teremtünk lehetőséget olyan élmények megosztására, amelyek erősítik a közös emlékeinket. Itt nagyon fontos megemlíteni, hogy a párterápia kiemelten foglalkozik a MI és Én idő szükségességével is, hiszen, ha a párok nem adnak egymásnak is külön töltött időt, előbb vagy utóbb a párkapcsolat, házasság unalmassá válik, az együtt töltött idő elértéktelenedik.

Közös célok megalkotása

Együttműködésünk erősítése érdekében tűzzünk ki közös célokat. Legyen az egy utazás, egy új hobbi vagy akár a közös otthonunk felújítása. A közös célok segítenek összpontosítani a jövőre és erősítik a párkapcsolatunkat.

Megértés és támogatás

Fogadjuk meg, hogy mindig támogatjuk egymást a céljaink elérésében, még akkor is, ha néha kihívásokba ütközünk. Az empátia és megértés kulcsfontosságú a hosszú távú boldogság szempontjából.

A konfliktusok kezelése érett módon

Mindannyian tapasztaljuk a konfliktusokat, de az igazi kihívás az, hogyan kezeljük azokat. Fogadjuk meg, hogy megbeszéljük az érzéseinket, és keressük a megoldásokat együttműködve, ahelyett, hogy azok felgyülemlenének és távolságot teremtenének köztünk. Abban ez esetben, ha a konfliktusok elhatalmasodnak egy párkapcsolatban – házasságban, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy belekezdjünk e egy párterápiás foglalkozásba azelőtt, mielőtt a párkapcsolatunk a szakadékszélére nem kerül.

Párkapcsolat – házasság a szeret erejével!

Az új év új lehetőségeket hoz, és párkapcsolatunkra is kiterjeszthetjük az újévi fogadalmak varázsát. Ha együttműködünk és kitartunk az ígéreteink mellett, lehet, hogy az idei év a szeretet és boldogság szempontjából a legkiemelkedőbb lesz.

Boldog új évet kívánunk mindenkinek, akik elkötelezik magukat párkapcsolatuk – házasságuk fejlesztése mellett!

 

Megoldás: Nagyon fontos a korai felismerés, a párkapcsolati probléma beazonosítása, párterapeuta segítéségét kérni, amíg nem késő.

Módszer, amit eredményesen használok

Számtalanszor szükség lehet az életben, párkapcsolatban, egy segítő kézre. Párkapcsolati és házassági tanácsadói képzések elvégzését követően olyan tudás birtokába kerültem, amivel hatékonyan, gyorsan, illetve magas szinten tudok azon pároknak segíteni, akik éppen nem találják a megfelelő utat, elfáradtak, esetleg kiégtek. Segítek a helyes útra visszatalálni, a sérelmeket feldolgozni, a boldogságot újra megélni.

Segítséget kérni nem szégyen, az élet ezernyi szegletében szükség lehet rá, ezért, amennyiben párkapcsolati problémákkal áll szemben, nyugodt szívvel keressen meg.

Szlogenem: „Esély a párkapcsolatnak, esély a harmonikus életre.”

Cikk megosztása:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük