Párterápia mikor szükséges?

Miért fontos a jó párterapeuta megválasztása?

Számtalanszor hallom ügyfelektől, hogy „Életem egyik legjobb befektetése volt párkapcsolati tanácsadóra áldozni!” vagy azt, hogy „Nagyon bánom, hogy nem szakítottam rá hamarabb időt! Már régen megszűnt volna ez a sok feszültség”! Természetesen ennek egyik oldalról örülök, másikról meg fájdalmas hallani azt, hogy egy párkapcsolatnak, házaspárnak segítségre van szüksége. A fenti mondatok első lépésben marketing szagúnak tűnhetnek, de nem azok, nyugodtan olvassák el azoknak a valós véleményeit, akik már megfordultak nálam.

Fogorvos, nőgyógyász, esetleg urológus?

Miképpen jöhet szóba, egy párkapcsolati tanácsadó oldalán ez a három foglalkozás? Véletlen sem szeretném hasonlítani magamat az orvosokhoz, viszont a következő konklúziókat könnyen le lehet vonni, illetve párhuzamban lehet állítani ezekkel kapcsolatban.

Amennyiben húzzuk az időt, és nem megyünk el orvoshoz, akkor az, az egészségünk rovására megy, egyszer csak olyan szintre kerülhet az egészségünk, hogy már a legjobb orvos sem tud rajta segíteni.

Vegyünk egy egyszerű példát. Problémát észlelünk a fogunkkal, el kezd fájni, lassan már fájdalomcsillapító tudja csak enyhíteni a fájdalmat.

Párterápia vagy időhúzás? 

Mit tehetünk? Húzhatjuk az időt, mondhatjuk azt, hogy félünk elmenni, nincs kedvünk rá se időt, se pénzt áldozni, majd egyszer csak úgyis elmegyünk, de azt a választ kapjuk, hogy hoppá, ezt a fogat már nem lehet megmenteni, ki kell húzni.

Másik nagyon egyszerű képlet, ha éppen férfitársaim prosztata problémákkal küzdenek, és inkább azon véleménynél maradnak, hogy fúj, milyen megalázó, mennyire kellemetlen felkeresni egy urológust, akkor könnyen juthatnak abba a helyzetbe, amikor már nem lehet megoldani egy egyszerű gyógyszeres kezeléssel az adott betegséget.

Maradjunk a fogorvosnál, persze csak képzeletben, hiszen hányszor hallottuk már azt, hogy „Mennyire rossz választás volt ez a fogorvos! Annyira fájdalmas volt, amikor kihúzta, de már nem lehetett mást tenni! Ez egy hentes!”. Azt gondolom, hogy az előző mondat a lehető legjobban szemlélteti azt, hogy mennyire fontos a jó választás és a megfelelő idő megválasztása. Amennyiben időben, és jó szakemberhez fordultunk volna a fogunkkal, akkor megmenthető lett volna nagyeséllyel.

 

Párkapcsolati tanácsadó felkeresésének alappillérei:

Elengedhetetlen górcső alá venni azt, hogy a párkapcsolatunk, házasságunk jelenlegi fázisában milyen problémákkal, fájdalmakkal nézünk szembe. Az sem utolsó kérdés, hogy mióta, ebből következik a legfontosabb kérdés, hogy még meddig szeretnénk ezt a helyzetet fenntartani, megélni?

El kell tudni dönteni, hogy ezt szeretnénk e tovább?
 • mindennapos viták
 • szexmentes élet
 • párkapcsolati kiégés
 • külön alvás
 • gyermekek is kezdenek rámenni (Nem szabad elfelejteni! A gyerek nem hülye, csak gyerek!)
 • utálatos légkör
 • folyamatos feszültség
 • semmire nincs energia
 • elgondolkozás a váláson, esetleg már egyértelmű döntés a szétválás kapcsán

Párterápián gondolkoznak?

Avagy, elgondolkozni, és rájönni, hogy segítséget kérni nem szégyen:
 • megújult jövőkép
 • örömteli együttlét
 • kezd az egész család virágozni
 • testi örömök visszatérnek a hétköznapokba is
 • fájdalom-, vitamentes élet
 • kirobbanó energia
 • boldog gyermekek

Véleményem szerint nem csak költői kérdés, hogy ki, melyik felsorolást szeretné választani, hanem felelősség kérdése is. A legtöbb pár a képzelettől is fényévekre van azzal kapcsolatban, hogy milyen visszafordíthatatlan károkat okozhat az idő húzásával! Attól meg még távolabb, hogy belássák, egyáltalán nem nehéz a változtatás, nem véletlenül vállalok el úgy párokat, hogy maximum 5-8 alkalom alatt megoldást találjunk. Természetesen elengedhetetlen feltétel, hogy a változás szele beköszönjön, hogy a párkapcsolat mind a két résztvevője egy irányt képviseljen, megoldásra fókuszáljanak, és a megoldásért tenni is képesek legyenek.

Megoldás: Nagyon fontos a korai felismerés, a párkapcsolati probléma beazonosítása, párterapeuta segítéségét kérni, amíg nem késő.

Módszer, amit eredményesen használok

Számtalanszor szükség lehet az életben, párkapcsolatban, egy segítő kézre. Párkapcsolati és házassági tanácsadói képzések elvégzését követően olyan tudás birtokába kerültem, amivel hatékonyan, gyorsan, illetve magas szinten tudok azon pároknak segíteni, akik éppen nem találják a megfelelő utat, elfáradtak, esetleg kiégtek. Segítek a helyes útra visszatalálni, a sérelmeket feldolgozni, a boldogságot újra megélni.

Segítséget kérni nem szégyen, az élet ezernyi szegletében szükség lehet rá, ezért, amennyiben párkapcsolati problémákkal áll szemben, nyugodt szívvel keressen meg.

Szlogenem: „Esély a párkapcsolatnak, esély a harmonikus életre.”

Cikk megosztása:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress PopUp Plugin