Párterápia, párkapcsolati tanácsadó nem csak akkor tud segíteni, ha már nagy a baj. Sőt, legfőképpen akkor tud gyors, célzott megoldással szolgálni, ha a párok preventíven, következetesen akkor keresik fel a párkapcsolati tanácsadót, mielőtt a probléma kialakulna. Így közösen tudja a párterapeuta a párokkal megtervezni a számukra megfelelő, elfogadható jövőt, ezzel minimalizálni a hibákat, konfrontációkat, azon az esetek számát, ami egy esetleges szakadék szélére állíthatják a párkapcsolatot.

Hogyan kezdjünk el készülni a gyermek érkezésére?

Nagyon fontos számot vetni azzal kapcsolatban, hogy mennyire van „feltöltve” a kapcsolatunk. Egy párkapcsolat, házasság is hasonlóképpen tud jól funkcionálni, mint egy akkumulátor, ha csak 5-10 %-on van, akkor nem sok jó várható tőle, amennyiben mindig figyelünk a töltöttségre, és 80-90%-on tartjuk, akkor viszont számíthatunk a tartalékok jótékony segítségére.

Miért fontos következetesen felépíteni a gyermek érkezését?

A baba 24 órás gondoskodást igényel az érkezéstől számítva, minimum 1-2 éves koráig, ezt leírni könnyebb, mint végig csinálni. Pontokba szedve körülbelül így fog alakulni a párok élete, miután megkezdi első napját otthonunkban a gyermek:

 • összebújás likvidálva
 • éjszakai nyugodt alvást el lehet felejteni
 • szexuális kapcsolat minimumra csökken
 • előkerül a kimerültség, ingerlékenység fázisa
 • minőségi együtt töltött idő, szinte a nullára csökken

Miben szoktak leggyakrabban hibázni az apukák?
 • mivel a férfiak nap, mint nap munkába járnak, így Ők könnyen elfelejtik, hogy a munkaidő végeztével, NEM jár le a munkaidejük, ennek ellenér nem nagyon veszik ki a részüket az otthoni munkából
 • számtalanszor előfordul, hogy pelenkázást, fürdetést messze elkerülik
 • házimunkába, gyermek körüli besegítés helyett, inkább a kanapét választják menedékként
 • esetlegesen Ők eljárnak mulatni, míg az asszony a „feladatát” végzi
 • elmaradnak a dicsérő, kedves szavak, monotonitás váltja fel a mindennapokat
 • mivel nem „kapnak” elegendő szexet, más utakon kezdik el keresni, mint, hogy tennének érte otthon
 • amikor a gyermek felcseperedik, és túl van a pár jó pár vitán, nem értik, hogy miért is nem a régi a kapcsolat

Összességében arra kell legjobban figyelni gyermektervezés előtt, hogy a párkapcsolat erős lábakon álljon, egyetértésben, harmóniában, szeretetben vágjanak bele a nagy „feladatba”. Miképpen gyermek nélkül, úgy gyermek mellett is szükséges figyelmi arra, hogy a kapcsolati tartalékokat, minden időben, megfelelő szintet tudjuk tartani, szükség esetén, gondoskodjunk annak visszatöltéséről.

Mikor tud nagyon erős segítség lenni egy jó párkapcsolati tanácsadó?

Amennyiben:

 • gyorsan átlátja a helyzetet
 • precízen felméri a sértettségi viszonyokat
 • pártatlan tud maradni
 • célzott, egyénre szabott tervet tud felállítani
 • figyelembe veszi mind a két fél elvárásait, vágyait
 • közvetlen, barátságos, de egyben következetes

Véleményem szerint, nem csak az elolvasott tankönyvek garmadája tudja megmutatni a jó irányt egy párkapcsolati tanácsadónak, hanem a lezárt esetek száma is. Miért? Azért, mert bár minden párkapcsolat különböző, de a problémák, elkövetett hibák, nagyon hasonlóak. Nem véletlen fordul elő megszámlálhatatlan esetben, hogy már szinte az első, második párkapcsolati tanácsadást követően tisztában vagyok a megoldással.

Tartja a mondás is: „Okos ember, tanul a saját hibáiból, a bölcs másokéból is.”

Hihetetlen tűnik, de sajnos mégsem így van, a legtöbb pár a csodára vár, és csak akkor keresnek fel szakembert, amikor már rengeteget szenvedtek, és legtöbbször végveszélyben van a kapcsolatuk.

Megoldás: Nagyon fontos a korai felismerés, a párkapcsolati probléma beazonosítása, párterapeuta segítéségét kérni, amíg nem késő.

Módszer, amit eredményesen használok

Számtalanszor szükség lehet az életben, párkapcsolatban, egy segítő kézre. Párkapcsolati és házassági tanácsadói képzések elvégzését követően olyan tudás birtokába kerültem, amivel hatékonyan, gyorsan, illetve magas szinten tudok azon pároknak segíteni, akik éppen nem találják a megfelelő utat, elfáradtak, esetleg kiégtek. Segítek a helyes útra visszatalálni, a sérelmeket feldolgozni, a boldogságot újra megélni.

Segítséget kérni nem szégyen, az élet ezernyi szegletében szükség lehet rá, ezért, amennyiben párkapcsolati problémákkal áll szemben, nyugodt szívvel keressen meg.

Szlogenem: „Esély a párkapcsolatnak, esély a harmonikus életre.”

Cikk megosztása:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress PopUp Plugin