A párok különféle módon részesülnek a párterápiában. Nagyon gyakran a párok problémáinak forrása nem az, hogy nem szeretjük, és nem törődünk partnereinkkel.

Sokkal inkább az, hogy nem tudjuk, hogyan kommunikáljunk jól arról, amire vágyunk, és amire szükségünk van. Valójában a kutatások azt mutatják, hogy a kapcsolati bontások első számú oka a kommunikációs nehézségek.

A párok tanácsadásának előnyei a következők lehetnek:

  • Jobb kommunikációs készségek elsajátítása, hogyan lehet valóban meghallgatni a partnerünket anélkül, hogy fals következtetésekre jutnánk vagy vitatkoznánk.
  • Megtanulják, hogyan lehet jobban megérteni partnerünk küzdelmeit, kihívásait és félelmeit.
  • Megtanulják, hogyan kell harcolni és ellentmondani egymással anélkül, hogy közben tönkretennék egymást.
  • A szexuális és nem szexuális intimitás javítása.
  • A családi kapcsolatok tiszteletben tartásának megtanulása (különösen vegyes családokban).
  • Ismerkedés a személyes határokkal és a múlt történelmével, amelyeket talán még nem ismertünk korábban.
  • Annak eldöntése, hogy van-e elég tartalék a kapcsolat megmentéshez.
  • Közvetítés egy véget érő kapcsolatban.

A párkapcsolati tanácsadás keretein belül, nem csak időt nyerhetnek a párok, hanem a párkapcsolatukat, házasságukat is. Mint minden, ami sérülhet, tönkre mehet, így a párkapcsolat, házasság is kerülhet egyszer olyan helyzetbe, mint egy elhanyagolt rossz fog, húzzuk az időt, húzzuk, egyszer csak végleg ki kell húzni, azaz menthetetlen lesz a fogunk, jelenesetben a párkapcsolatunk.

Megoldás: Nagyon fontos a korai felismerés, a párkapcsolati probléma beazonosítása, párterapeuta segítéségét kérni, amíg nem késő.

Módszer, amit eredményesen használok

Számtalanszor szükség lehet az életben, párkapcsolatban, egy segítő kézre. Párkapcsolati és házassági tanácsadói képzések elvégzését követően olyan tudás birtokába kerültem, amivel hatékonyan, gyorsan, illetve magas szinten tudok azon pároknak segíteni, akik éppen nem találják a megfelelő utat, elfáradtak, esetleg kiégtek. Segítek a helyes útra visszatalálni, a sérelmeket feldolgozni, a boldogságot újra megélni.

Segítséget kérni nem szégyen, az élet ezernyi szegletében szükség lehet rá, ezért, amennyiben párkapcsolati problémákkal áll szemben, nyugodt szívvel keressen meg.

Szlogenem: „Esély a párkapcsolatnak, esély a harmonikus életre.”

Cikk megosztása:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress PopUp Plugin