Párkapcsolati tanácsadás

Nem kell semmit hoznia az első páros tanácsadás alkalmával, és semmilyen hivatalos módon sem kell felkészülnie.
Sok pár szeret időt szánni arra, hogy miért is folyamodnak párkapcsolati tanácsadáshoz, és milyen kérdéseket szeretnének majd megvitatni. Az első párkapcsolati tanácsadás folyamán, természetesen ez elengedhetetlen, de ennél komolyabb felkészültségre nincs szükség.
Egy tapasztalt párkapcsolati tanácsadó képes úgy elindítani az ülést, hogy megfelelő kérdéseket tesz fel.

MILYEN TÉMÁKKAL FOGLALKOZIK AZ ELSŐ ÜLÉS?

Az első ülésen meghatározzák a párkapcsolati tanácsadás alapszabályait és határait. Az első foglalkozás során Ön és partnere elvárhatja, hogy a párkapcsolati tanácsadó beszéljen a titoktartásról, a kötelező jelentési helyzetekről (például gyermekbántalmazás esetén, stb.).
A lemondásokra vonatkozó politikájukról és arról, hogy milyen módszereket alkalmaznak, amikor párokkal dolgoznak párkapcsolati kérdésekben.
Miután ezekre az információkra kiterjedt a beszélgetés, a párok tanácsadója általában rövid előzmény feltárást készít rólatok. Kitér azokra a kérdésekre vagy problémákra is, amelyek a tanácsadáshoz vezettek, valamint a párkapcsolat előzményeivel.

Olyan kérdéseket tehet fel, mint:
  • Milyen problémákat tapasztalt a kapcsolatában?
  • Mióta jelentenek problémát ezek a kérdések a kapcsolatában?
  • Voltál már párkapcsolati tanácsadáson korábban?
  • Mit tett Ön és partnere, hogy megpróbálja megoldani ezeket a problémákat?
  • Mi az elvárása a párkapcsolati tanácsadással kapcsolatban?

Ily módon a kezdeti ülés több mint információgyűjtés, bár a kérdéseket gyakran ebben a korai szakaszban is megvitatják, de későbbi tanácsadások folyamán, ezeken fognak dolgozni.

A valódi tanácsadói munka általában a második ülésszakon kezdődik. Ekkor, a párok tanácsadójának világos elképzelése van a problémák természetéről, és az összes „ügyet” feltérképezte. Természetesen minden párkapcsolat különböző, ezért könnyen előfordulhat, hogy egy alkalom nem elegendő arra, hogy a párterapeuta minden aspektusból megismerje a párkapcsolatot. Személy szerint, mindig arra törekszem, hogy a leggyorsabban megtaláljuk a megoldást, éppen ezért, általában 6-8 ülés elegendő szokott lenni, a célba éréshez.
Amennyiben felismerte a problémát, ne habozzon, ne húzza az időt! Keressen fel mihamarabb egy párkapcsolati tanácsadót, mivel a párkapcsolati problémák is sokkal hatásosabban „orvosolhatók”, ha időben szánják rá magukat a felek.

 

Megoldás: Nagyon fontos a korai felismerés, a párkapcsolati probléma beazonosítása, párterapeuta segítéségét kérni, amíg nem késő.

Módszer, amit eredményesen használok

Számtalanszor szükség lehet az életben, párkapcsolatban, egy segítő kézre. Párkapcsolati és házassági tanácsadói képzések elvégzését követően olyan tudás birtokába kerültem, amivel hatékonyan, gyorsan, illetve magas szinten tudok azon pároknak segíteni, akik éppen nem találják a megfelelő utat, elfáradtak, esetleg kiégtek. Segítek a helyes útra visszatalálni, a sérelmeket feldolgozni, a boldogságot újra megélni.

Segítséget kérni nem szégyen, az élet ezernyi szegletében szükség lehet rá, ezért, amennyiben párkapcsolati problémákkal áll szemben, nyugodt szívvel keressen meg.

Szlogenem: „Esély a párkapcsolatnak, esély a harmonikus életre.”

Cikk megosztása:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük