Jön a karácsony és minden évben vele jön a párkapcsolati krízis is, de idén legyen másként!

Ahogy közeleg a karácsony, úgy nő a párkapcsolati feszültség is, megnő az esély, hogy párkapcsolati krízis kerül terítékre.

Az üzletekben már minden ünnepi díszben, a webáruházak bombáznak az akciókkal, a gyerek már húzott valakit a suliban, és nyaggat, hogy vegyétek már meg az ajándékot. A tini lányod kinézte a szentestére az új ruháját, a férjed már meghívta az anyját, pedig meg sem beszéltétek, a szomszéd már feltette a fényfüzért, te meg még azt sem tudod, hogy megkapod-e a szabit az ünnepek előtti napokra, és még hol vannak az ajándékok.

Nincs egy göncöd, nyakadon a határidők, ahányszor boltba mész szembesülsz azzal, hogy még nem vettél adventi koszorút, nincs a kicsinek mikulás ajándéka, nem tudod, hogy mit fogsz főzni, azt meg végképp nem, hogy mikor, miközben anyukád már megírta messengeren, hogy éppen tegnap vett meg mindent a 25-i vacsorához.

Ezek után bemész a munkahelyedre és főnököd közli, hogy nincs szabadság, nincs home office, nincs előbb lelépek, hogy tudjak vásárolni, mert nagy hajtás és szükség van rád. Este hazafelé vánszorogva az óriásplakátokról gyönyörű anyukák, jó képű apukák és angyali gyerekek mosolyognak rád a csodálatos, legújabb dizájn szerint felöltöztetett karácsonyfa mellől, otthon meg ömlik a tévéből, hogy milyennek kellene lennie az ünnepnek, és pontosan te tudod, hogy a tiétek, soha még csak hasonlítani sem fog rá. A feszültség egyre nagyobb benned, és emiatt felszínre törnek a párkapcsolati problémák is.

Az ünnep meg csak közeleg…a párkapcsolati krízisek száma meg csak növekszik. 

Na, itt állj meg egy pillanatra és mondj nemet mindenre!

Hátrálj ki a párkapcsolati krízisekből!

Mindenre, ami nem te vagy, mindenre ami, kényelmetlen, mindenre, amit nem akarsz. Ne engedd elrontani az örömödet, ne engedd bekúszni a napjaidba az ünneppel járó stresszt, ne jussatok el odáig, hogy az ünnep végére párterápiára kelljen mennetek.

Ez csak három nap!

Igen, ez az év vége, igen, ez a legszebb ünnep, igen, ezt mindenki várja, és igen ez a szeretet ünnepe. És itt van a lényeg, a szeretetről szóljon és ne az ajándékról, valamit úgy is veszel mindenkinek. Ne a lakás díszítésről szóljon, ott lesz a fa, ami önmagában elég díszes, más nem is kell. Ne a vacsoráról szóljon, valamit úgy is főzöl majd. Ne csak a gyerekekről szóljon, meg a mamáról, az anyósról, a rokonokról, és főként ne a társadalmi nyomásról, a vélt, vagy valós elvárások teljesítéséről.

Kérj párkapcsolati krízis mentest karácsonyt a fa alá! 

Szóljon idén az ünnep a nyugalomról, az örömről, a mosolyról, a párkapcsolatodról, arról, hogy szereted a férjed. Ne eltávolodj tőle, az ünnepi hajtás és stressz miatt, ne veszekedj vele és ne hagyd, hogy mindezek miatt ő is morogjon. Vedd be, a leszarom tablettát, adj belől neki is, és hagyd, hogy csak megtörténjen. Te is tudod, hogy az utolsó pillanatban valahogy mindig, minden összeáll. A karácsonyig tartó időszakban inkább lepd meg életed párját, mindennap valami aprósággal, öleld meg többször, csókold meg a legváratlanabb pillanatban, kezdeményezz villám szexet, írj szerelmes üzenetet és tedd a zsebébe, munka után randizzatok, és nevessétek ki, ezt az egész felhajtást, amivel a karácsony jár.

Nem kell öt fogásos vacsora, nem kell drága ajándék, nem kellenek a giccses díszek és nem kell a rohanás, a mostani karácsonynak éld meg az összehozó, összetartó erejét.

Párkapcsolati krízisek a négyzeten, ha megjelenik az anyós?

Ha jön a drága anyós, hát jöjjön, majd eszi, amit kap. Főzd azt, amit szerettek és ne azt, ami a szokás. Ha lesz új ruhája a lányodnak, akkor azt veszi fel, ha nem lesz idő megvenni, akkor meg talál valamit a szekrényében, ahogy te is. Ha a fa nem lesz tökéletes, mert kicsi, mert görbe, mert dundi, mert nyeszlett, akkor szeresd a kicsiségét, görbeségét, dundiságát, nyeszlettségét. Ha a főnököd nem enged el, akkor majd a férjed, és a gyerekek vásárolnak a nekik adott lista alapján. Nincs adventi koszorú, nincs fényfüzér, nincs ajtódísz? Kit érdekel?

Legyen helyette összebújás, legyenek ölelések, legyen mosoly, legyen hitvesi szeretet, mert a gyerekeknek is, a szüleidnek is az a legszebb ajándék, ha azt látják, hogy boldog a párkapcsolatod, boldog a házasságod.

 

Boldog, békés karácsonyt!

Megoldás: Nagyon fontos a korai felismerés, a párkapcsolati probléma beazonosítása, párterapeuta segítéségét kérni, amíg nem késő.

Módszer, amit eredményesen használok

Számtalanszor szükség lehet az életben, párkapcsolatban, egy segítő kézre. Párkapcsolati és házassági tanácsadói képzések elvégzését követően olyan tudás birtokába kerültem, amivel hatékonyan, gyorsan, illetve magas szinten tudok azon pároknak segíteni, akik éppen nem találják a megfelelő utat, elfáradtak, esetleg kiégtek. Segítek a helyes útra visszatalálni, a sérelmeket feldolgozni, a boldogságot újra megélni.

Segítséget kérni nem szégyen, az élet ezernyi szegletében szükség lehet rá, ezért, amennyiben párkapcsolati problémákkal áll szemben, nyugodt szívvel keressen meg.

Szlogenem: „Esély a párkapcsolatnak, esély a harmonikus életre.”

Cikk megosztása:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress PopUp Plugin