Párkapcsolati kérdések fontossági sorrendben.

Milyen párkapcsolati kérdések szoktak elhangzani, ha felhív egy érdeklődő?

Nézzünk meg pár lehetséges párkapcsolati kérdést!

  • Mikor tudunk kezdeni?
  • Mennyi ideig tart egy alkalom?
  • Mennyi idő alatt lesz eredmény?
  • Milyen időközönként találkozunk?
  • Lesz egyéni párterápia is vagy mindig párban leszünk?

Párkapcsolati kérdések

Ezek a legáltalánosabb párkapcsolati kérdések!

Természetesen ezenkívül még 1000 kérdés fel szokott merülni.

Vegyük lépésről lépésre a kérdéseket.

Mikor lehet leghamarabb kezdeni?

Véleményem szerint nagyon rossz a helyzet, ha a párterapeuta azt a választ adja, hogy holnapra is tudok már időpontot adni. Miért baj az, ha ilyen válasszal találkoznak? Nagy valószínűséggel nincs munkája az adott párkapcsolati tanácsadónak, és ezért tud szinte azonnal időpontot felajánlani.

Én nem fogok senkit hitegetni, másnapra nem tudok soha időpontot adni! Általánoságban azt tudom mondani, hogy 2-3 napon belül tudok időpontot biztosítani, de 1 héten belül biztos. Természetesen attól is függ, hogy csúcsidőszakban szeretnének időpontot foglalni a párok vagy éppen délelőtt is ráérnek.

Továbbá attól is függ nagy mértékben, hogy éppen hány párral dolgozom. 10-15 párnál soha nem vállalok többet, mert úgy gondolom, hogy ennyi munka mellett tudok 110%-os minőséget nyújtani.

Egy ülés mennyi ideig tart?

Nem szeretem, amikor azt látom, hogy 50 vagy 60 percben határozzák meg a párkapcsolati tanácsadók az ülések hosszúságát. Úgy gondolom, hogy sokszor a 75 perc is kevés ahhoz, hogy bizonyos témákat részletesen át tudjunk beszélni.

Mennyi idő alatt lesz megoldás?

Ez egy fogós kérdés, de mint minden kérdésre, erre is lehet válaszolni. Legtöbb párkapcsolati problémát meg lehet oldani 5-8, maximum 10 alkalom alatt. Nagyban függ a megoldás gyorsasága attól is, hogy a párok mennyire érnek rá, mind a két fél bele teszi e a munkáját keményen vagy csak „aláírja a jelenléti ívet”?!

Milyen sűrűn találkozunk?

Erre nagyon egyszerű a válasz! Az elején sűrűbben, hiszen 1-2 páros tanácsadást követően következnek az egyéni találkozások, majd már ritkábban. Vannak olyan feladatok, amikor nem lehet sürgetni az idő kerekét, ekkor egy, akár két hét is eltelhet a két találkozó között.

Csak párban fogunk találkozni?

Természetesen nem. Mindenképpen lesznek egyéni tanácsadások is, hiszen számtalan esetben akár a gyermekkorig is vissza szükséges nézni, hogy kiderítsük kinek, milyen elakadásai vannak jelen, a jelenlegi párkapcsolatában.

Fel lehetne sorolni számtalan miértet, hogy mi miatt szükséges az egyéni tanácsadás, de mivel minden párkapcsolat más és más, ezért általánosítani lehetetlen ebben az esetben is.

1000 párkapcsolati kérdés.

Mint fentebb említettem, számtalan párkapcsolati kérdést még górcső alá vehetnénk, de amire végeznénk vele, addigra nagy valószínűséggel elkopnának az újaim, illetve Önök megunnák az olvasást.

Természetesen, abban az esetben, ha megkeres egy pár különböző párkapcsolati kérdésekkel, szívesen válaszolok minden egyes kérdésre, mielőtt elkezdjük a közös munkát! Így mindenki nyugodt szívvel tudja eldönteni, hogy ki lesz az a párterapeuta, akivel szívesen dolgozna a jövőben.

Megoldás: Nagyon fontos a korai felismerés, a párkapcsolati probléma beazonosítása, párterapeuta segítéségét kérni, amíg nem késő.

Módszer, amit eredményesen használok

Számtalanszor szükség lehet az életben, párkapcsolatban, egy segítő kézre. Párkapcsolati és házassági tanácsadói képzések elvégzését követően olyan tudás birtokába kerültem, amivel hatékonyan, gyorsan, illetve magas szinten tudok azon pároknak segíteni, akik éppen nem találják a megfelelő utat, elfáradtak, esetleg kiégtek. Segítek a helyes útra visszatalálni, a sérelmeket feldolgozni, a boldogságot újra megélni.

Segítséget kérni nem szégyen, az élet ezernyi szegletében szükség lehet rá, ezért, amennyiben párkapcsolati problémákkal áll szemben, nyugodt szívvel keressen meg.

Szlogenem: „Esély a párkapcsolatnak, esély a harmonikus életre.”

Cikk megosztása:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress PopUp Plugin