Párkapcsolat – házasság megmentése! 

Amennyiben már ezt a kérdést fel kell tenni, nem is biztos, hogy ezt a kérdést kell először megválaszolnunk. Érdemes megmenteni egy párkapcsolatot?

Tehát nyissunk ezen a párkapcsolati problémán meg két ablakot: Ez az a párkapcsolat, amit érdemes megmenteni? Vagy: Magamat akarom megmenteni vagy a párkapcsolatunkat?

Amikor két ember találkozik – legtöbbször „véletlenül” –, még nem lehetünk biztosak semmiben. Egymás szemébe néznek, vagy egymáshoz ér a kezük, valami történik, amikor megjelenik az a bizonyos szikra. Néha egy pillanat alatt dől el egy egész életre szóló választás, máskor hetek alatt vesszük észre, hogy egyre többet vagyunk együtt. Döntéssel vagy döntés nélkül, de egyszer csak a párkapcsolat kellős közepében találjuk magunkat. Nincs recept, nincs algoritmus. Nem vagyunk egyformák. „Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar – a férfi nőt – a nő férfit.” – írta Karinthy Frigyes. Milyen igaz!

És most térjünk a lényegre.

Miért érdemes megmenteni egy párkapcsolatot?

Mert ez a kapcsolat olyan, hogy minden fáradságot megér. Mert amikor igent mondtál nekem, és én igent mondtam neked, úgy gondoltuk, egy életen át kísérjük egymást, együtt leszünk, mert mi vagyunk egymásnak az igaziak. Mert nem tudom elképzelni, hogy más hozzám érjen! Mert mindenre emlékszem, ami évekkel ezelőtt történt, arra is, emlékeim vannak veled, közös „történelmünk” van. Ezeket az emlékeket, a közös múltunkat soha senki nem fogja tudni pótolni, behozni, felülmúlni. Egyszerűen nincs rá idő.

Nincs energiám elmagyarázni, mit és hogyan szeretek, mi és miért idegesít. Te ezt mind tudod. Így nőttünk össze, így „nőttünk fel” a kapcsolatunkban. Igen, magamat is meg akarom menteni. Dúl bennem az életösztön, élni akarok. Élni, nem égni.

Már nem is bánom, hogy szerelmünk elcsendesedett, mert nem éget már. Élek tőle, nem égek. Jó az is, hogy nem kell néznem azon a bizonyos oldalon, hogy mikor voltál utoljára aktív, már nem kell aggódnom, hogy másnap felhívsz-e, már nem izgat, mit mondanak a barátaim. Ismerjük egymást. Egymás része vagyunk. Szeretném megmenteni a párkapcsolatunkat, mert azok mi vagyunk, magunk.

És mért nem érdemes megmenteni egy párkapcsolatot?

Akkor viszont nem lenne érdemes megmenteni a kapcsolatunkat, ha veszélyben lennék, ha bántanál, ha az életkörülményeim napról napra rosszabbak lennének, ha az egészségem is már áldozata lenne a szenvedésnek, amit egymásnak okozunk. Akkor nem akarnám.

De nem így van.

Csak furák lettünk. Csak eltávolodtunk. Csak egy kicsit másfelé evezünk. Problémák, voltak, vannak, lesznek, ez így van a párkapcsolatok terén is, csak az nem mindegy, hogy menekülünk újabb és újabb párkapcsolatokba, annak a reményével, hogy a következő tökéletes lesz vagy útmutatással megoldjuk az adott párkapcsolati problémánkat. Nem biztos, hogy a szakítás vagy a válás a megfelelő választás! Azaz, segítséggel, iránymutatással és támogatással újra megtalálhatjuk egymást. Így lesz. Egy jó házasság, párkapcsolat minden kincsen túl mutat!

Megoldás: Nagyon fontos a korai felismerés, a párkapcsolati probléma beazonosítása, párterapeuta segítéségét kérni, amíg nem késő.

Módszer, amit eredményesen használok

Számtalanszor szükség lehet az életben, párkapcsolatban, egy segítő kézre. Párkapcsolati és házassági tanácsadói képzések elvégzését követően olyan tudás birtokába kerültem, amivel hatékonyan, gyorsan, illetve magas szinten tudok azon pároknak segíteni, akik éppen nem találják a megfelelő utat, elfáradtak, esetleg kiégtek. Segítek a helyes útra visszatalálni, a sérelmeket feldolgozni, a boldogságot újra megélni.

Segítséget kérni nem szégyen, az élet ezernyi szegletében szükség lehet rá, ezért, amennyiben párkapcsolati problémákkal áll szemben, nyugodt szívvel keressen meg.

Szlogenem: „Esély a párkapcsolatnak, esély a harmonikus életre.”

Cikk megosztása:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük