Sorozat utolsó részében két gyakorlatot szeretnék megosztani, ami akár otthon is elvégezhető. Természetesen felhívnám a figyelmet, hogy meglévő problémák és erős negatív érzelmek hatása alatt, habár a feladat egyszerűnek tűnik, mégis nehézséget okozhat.

Páros terápiás gyakorlat a kognitív torzítás leküzdésére

Az első egy nagyon egyszerű és hatékony páros gyakorlat, amely tisztességes, magabiztos és őszinte kommunikációt feltételez mindkét fél részéről.

Páros feladat:

Az egyik fél beszél először, megosztja a nézeteit, és azt, hogy mit érez a megoldatlan kérdéssel kapcsolatban.
A hallgató ezt követően összefoglalja az első fél mondandóját, és ha a beszélő úgy érzi, hogy pontos volt az összefoglaló, akkor a hallgató még feltehet további kérdéseket.
A partnerek ezután szerepet cserélnek.
Ez lehetővé teszi mindkét fél számára, hogy megszakítás nélkül kifejezze magát. Miután teljesült mindkét fél részéről a megértés, és mindkét fél meghallgatottnak érzi magát, akkor tovább lehet lépni a kompromisszumos megoldás irányába.
Ha egy pár képes ezt a gyakorlatot megfelelően kivitelezni és rendszeresíteni a mindennapokban, a kérdések nem maradnak megoldatlanok. A Zeigarnik effektus hatása alól így biztos megszabadulhatnak.

Egyéni feladat:

Mivel a kognitív torzítás a fejünkben történik, a mi felelősségünk az, hogy ellenőrzés alatt tudjuk-e tartani magunkat. Időnként annyira belegabalyodhatunk a gondolatainkba, hogy küzdenünk kell azért, hogy olyannak lássuk a dolgokat amilyenek.
Például megfigyelhetjük magunkat olyan kérdések feltevésével, mint például:
„Mi a bizonyíték arra, hogy ez igaz partnerre?”
„Milyen bizonyítékok vannak véleményem szerint? ”
„Ez igaz az idő 100% -ában?”

Ezek az egyszerű kérdések megkérdőjelezik a merev elfogultságunkat, és arra késztenek, hogy vizsgáljuk meg az összes bizonyítékot, amely kimozdít minket a megerősítő torzítás hatása alól.

Számos más módszer is létezik a „Zeigarnik effektus” és a „Megerősítő torzítás” legyőzésére egyéni vagy páros tanácsadások keretében. A kapcsolatok kezelése nagyon nehéz feladat, ám kis kiigazítások is hatalmas pozitív változásokat hozhatnak.

Megoldás: Nagyon fontos a korai felismerés, a párkapcsolati probléma beazonosítása, párterapeuta segítéségét kérni, amíg nem késő.

Módszer, amit eredményesen használok

Számtalanszor szükség lehet az életben, párkapcsolatban, egy segítő kézre. Párkapcsolati és házassági tanácsadói képzések elvégzését követően olyan tudás birtokába kerültem, amivel hatékonyan, gyorsan, illetve magas szinten tudok azon pároknak segíteni, akik éppen nem találják a megfelelő utat, elfáradtak, esetleg kiégtek. Segítek a helyes útra visszatalálni, a sérelmeket feldolgozni, a boldogságot újra megélni.

Segítséget kérni nem szégyen, az élet ezernyi szegletében szükség lehet rá, ezért, amennyiben párkapcsolati problémákkal áll szemben, nyugodt szívvel keressen meg.

Szlogenem: „Esély a párkapcsolatnak, esély a harmonikus életre.”

Cikk megosztása:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress PopUp Plugin