A párkapcsolati feszültségek gyakran a zsizsgő nyári időszak után ütik fel a fejüket. Az őszi-téli időszak a bekuckózás és a befelé fordulás ideje.  Ahogy sötétednek a nappalok, hűvösödik az időjárás, közeleg az év vége, akarva-akaratlanul vetünk számot önmagunkról, a párkapcsolatunkról és a mögöttünk álló eseményekről. Biztos észre vetted, hogy ebben az időszakban több a konfliktus, a válságba kerülő kapcsolat és a szakítás is. Talán ez nem a véletlen műve?

Az önreflexió fontos része életünknek, és mikor foglalkoznánk lelkünk legbelső rétegeivel, ha nem akkor, amikor amúgy sincs kedvünk kimozdulni. Ennek most megvan a helye és ideje, de a számvetés nem mindig csak pozitív konklúziókat eredményez. Ha bizonytalan a kapcsolatunk, nyáron könnyebb a szőnyeg alá söpörni a problémákat. Meleg van, jó idő, mindenki vidám, sok időt tölthetünk a szabadban, nap-nap után programok, fesztiválok, nyaralások versenyeznek a kegyeinkért, mi pedig a mindennapok forgatagában el is hessegetjük a kérdőjeleket, bosszúságokat, fájdalmas perceket. De mit tehetünk annak érdekében, hogy a javunkra fordítsuk ezeket a hónapokat?

Ha a kapcsolatunkra úgy tekintünk, mint külön entitásra, akivel foglalkozni kell, rögtön közelebb kerülünk a megoldáshoz. Az önmunka után elindulhat a közös építkezés. Létezik kiút a párkapcsolati krízisekből, de fontos felismerni: ez nem mindig megy egyedül!

A legfontosabb a kommunikáció. Ha eddig elsodortak benneteket a történések és felgyülemlettek köztetek a párkapcsolati problémák, most van időtök leülni és elmondani egymásnak ki, mire vágyik.  

Érdemes a hétköznapok mókuskerekéből a hidegebb napokon is kiszakadni és az estéket közösen egymással, nem csak egymás mellett tölteni. Van közös hobbitok? Ha nincs, ideje valamit kitalálni. Járjatok közösen sportolni, társasjátékozzatok, vegyetek egy óriási puzzle-t vagy akár pörgessétek a neflixet, a lényeg, hogy együtt tegyétek, hiszen így lesz közös témátok a munkahelyi történeteken és a háztartás körüli tevékenységeken túl is. Nem kell mindig nagy dolgokra gondolni, otthon, kettesben is lehet töltekezni, legyetek kreatívak és nyitottak a másik ötleteire.

Hétvégén csábító a meleg lakás és a puha takaró, de legalább az egyik napon mozduljatok ki. Ti ismeritek a környék kiránduló helyeit? Fedezzetek fel együtt új látnivalókat. Lassan nyílnak a karácsonyi vásárok, nézelődjetek, igyatok egy teát és meséljétek el egymásnak a kedvenc gyerekkori karácsonyi történeteiteket. A minőségi időhöz nem kell feltétlenül pénzt költeni, a lényeg bennetek van. Forduljatok nyitott szívvel egymás felé, alakítsatok ki közös szokásokat és lássátok meg, hogy mire vágyik a másik, hogy a karácsony elérkeztével valóban békés, boldog, meghitt napokat töltsetek együtt és megússzátok, hogy a fa alá párterápia „beutaló” kerüljön.

Megoldás: Nagyon fontos a korai felismerés, a párkapcsolati probléma beazonosítása, párterapeuta segítéségét kérni, amíg nem késő.

Módszer, amit eredményesen használok

Számtalanszor szükség lehet az életben, párkapcsolatban, egy segítő kézre. Párkapcsolati és házassági tanácsadói képzések elvégzését követően olyan tudás birtokába kerültem, amivel hatékonyan, gyorsan, illetve magas szinten tudok azon pároknak segíteni, akik éppen nem találják a megfelelő utat, elfáradtak, esetleg kiégtek. Segítek a helyes útra visszatalálni, a sérelmeket feldolgozni, a boldogságot újra megélni.

Segítséget kérni nem szégyen, az élet ezernyi szegletében szükség lehet rá, ezért, amennyiben párkapcsolati problémákkal áll szemben, nyugodt szívvel keressen meg.

Szlogenem: „Esély a párkapcsolatnak, esély a harmonikus életre.”

Cikk megosztása:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress PopUp Plugin