Házasság megmentése!

Ne a válás legyen a prioritás!

A házasság megmentése a 2000-es években nem a dobogó legfelső fokán kapott helyet. A válások száma a 2000-es években igen magas volt, érdekesség képen 2000-ben 48.110 házasságkötés volt, és 23.987 válás. 2010-ben 35.520 házasságot kötöttek, és 23.873-an váltak el. Amennyiben a számokat megvizsgáljuk, látható, hogy maga a válások száma ugyan csökkent, de nem mindegy milyen vonatkozásban nézzük a számokat.

Mivel sokkal több házasságkötés volt 2000-ben, ezért százalékos arányban jobban mutat ez az év, viszont 2010-ben jóval kevesebb házasság köttetett, de majdnem ugyanannyi válást mondott ki a bíróság.

Miért nem volt fontos a házasságok megmentése a pároknak ebben az időszakban?

Természetesen válni senki sem szeret, biztos, hogy fontos volt a házasság megmentése a fenti intervallumban is, csak több „szabadságot” kaptak a párok arra, hogy váljanak.

A válások számának csökkenését véleményem szerint a családi támogatások emelkedése, az ebből eredendő kitettség is erősen befolyásolja napjainkban. Azaz, sokkal több válás is lehetne, de a párok inkább benne maradnak a párkapcsolatban.

Az a bizonyos bűvös 7-es!

Mi a helyzet azokkal a párokkal, akik már 7 éve házasok? A 7-es szám alapvetően egy szerencsés szám!

Járjuk körbe, hogy mi alapján válnak a párok, mit mutatnak a kimutatások, kell e félni, ha közeleg a 7. év!?

2021-ben így nézett ki a matek, ha házastársak a válás mellett tették le a voksukat, és rendelkeztek különböző családi támogatással:

A támogatás összegét egyértelműen vissza kell visszafizetni, ezenfelül büntetőkamatot is kell fizetni a felvétel időpontjától számolva, ennek az éves összege a jegybanki alapkamat ötszöröse a babaváró hitelnél és háromszorosa a háromgyerekes CSOK-nál, továbbá az alapkamat mértékének felel meg az egy, illetve két gyerekes megelőlegező CSOK-nál.

Igen, ezek elég elrettentő számok. Én is alá tudom támasztani, hogy számtalan pár döntött a házasság megmentése mellett, és keresett fel, hogy csapjunk bele, mert „így nem vagyunk boldogok” kijelentéssel!

Talán leszögezhetjük, hogy még jót is tett bizonyos szempontból, hogy válás esetén, horrorisztikus kamat visszafizetéstől tarthattak a házastársak.

Miért érdemes átgondolni, hogy megmentsük e a házasságunkat?

Azért, mert a házastársak kénytelenek voltak rávenni magukat, hogy ne rohanjanak válni, hanem megtegyenek mindent azért, hogy elgondolkozzanak a házasságuk megmentésén.

Természetesen ezzel nem értek teljesen egyet szakmai szempontból, hiszen számtalan olyan párral találkoztam az utóbbi években, akik egyszerűen belekényszerültek abba, hogy bár nem szerették volna a házasságukat megmenteni, mégsem tudtak elválni. Sajnos van már az a pont, amikor nem menthető egy párkapcsolat, házasság, ilyenkor válási segítségnyújtásról beszélünk. Mivel 100%-ban leszögezhetjük azt, hogy mindenáron együtt maradni NEM szabad, hiszen mindenkinek egy élete van, jobb esetben nem ártalmas boldogan leélni. 

Mikor kell összeházasodni, hogy SOHA ne váljunk el?! Most megtudhatja!

Van egy érdekes statisztika, amely arra mutat rá, hogy mely hónapban köttetett házasságok a legstabilabbak élettartamuk tekintetében. Azok a párok, akik május és szeptember között házasodnak, a grafikonok alapján kevesebb eséllyel fognak elválni. Ettől függetlenül érdemes elgondolkozni azon, hogy meg kell e menteni a házasságunkat? Azoknál a házasságoknál, amelyek összességében jól működnek, nem szószerint házasság mentésről beszélünk, sokkal inkább arról, hogy minden házassgot, párkapcsolatot fontos frissen tartani. Ahhoz, hogy lehetőleg soha ne jussunk el odáig, hogy a házasságunkat meg kelljen menteni, nagyon fontos pár dolgot betratani. Beszélgessünk hetente több alkalommal, ne csak kérjünk, adjunk is, legyünk rendszerint figyelmesek a társunkkal.

Mikor NE házasodjunk, mert nagy eséllyel válás lesz belőle?!

Az ábrák arról árulkodnak, hogy a télen köttetett házasságok nagyobb számban lesznek élettartamra szólóak, azaz előbb-utóbb válás lesz belőle.

Érdekesség az is, hogy 2020-ban drasztikusan csökkentek a válások, ezekre is van kézzelfogható magyarázat. Pedig ez az év volt az, ami merőben megváltoztatta az életünket, nyugodtan kijelenthetem, hogy annyi munkám soha nem volt, mint 2020 évvégén, illetve 2021-ben. 2021 azzal magyarázható, hogy a COVID19 miatt 2020-ban home office-ra ítélt pároknál, kicsit később gyűrűztek a párkapcsolati problémák, így a házasságuk megmentése is későbbre datálódott. A valós magyarázat viszont roppant egyszerű! 2020-ban a bíróságok a vírushelyzetre hivatkozva sokkal kevesebb keresetet tudtak befogadni, így a kimondott válások száma is csökkent.

Meg kell menteni a házssságot, ha elérkezünk a 7. évhez?

Nagyon sokszor hallottam pároktól, hogy remegve várják a 7. évet, van egy jó hírem! Ez továbbra is nyugodtan sorolható a mendemondák közé, mert semmilyen tudományos megállapítás nem mutat arra, hogy a házastársaknak rettegni kellene ettől a számtól. Sőt! Azok a házastársak, akik 7 éve együtt vannak, a statisztikák szerint egyáltalán nem szakítanak kiugró számban.

Mikor és miért foglalkozzunk a házasság megmentésével?

Sokan mondhatnák azt, hogy milyen marketing szaga van az egésznek, tudják mit részben egyetértek.

Milyen szakember tud segíteni a házasságom megmentésében? 

Kérem, hogy Önök is értsenek azzal egyet, hogy nem túl preventív fogorvoshoz sem menni akkor, ha már húzni kell a fogat. Mivel azt látom, hogy a legtöbb pár akkor keres fel, amikor már a nagy a baj, és szinte az utolsó pillanatban kezdenek el gondolkozni a házasság megmentésén, így nincs más lehetőségem, mint, hogy minél több fórumon hirdessem az „igét”!

Nagyon fontos, hogy időben rászánják magukat a párok, hogy lépjenek, mert az időben megkezdett párterápia 95%-ban megmentheti az adott párkapcsolatot, házasságot.

Megoldás: Nagyon fontos a korai felismerés, a párkapcsolati probléma beazonosítása, párterapeuta segítéségét kérni, amíg nem késő.

Módszer, amit eredményesen használok

Számtalanszor szükség lehet az életben, párkapcsolatban, egy segítő kézre. Párkapcsolati és házassági tanácsadói képzések elvégzését követően olyan tudás birtokába kerültem, amivel hatékonyan, gyorsan, illetve magas szinten tudok azon pároknak segíteni, akik éppen nem találják a megfelelő utat, elfáradtak, esetleg kiégtek. Segítek a helyes útra visszatalálni, a sérelmeket feldolgozni, a boldogságot újra megélni.

Segítséget kérni nem szégyen, az élet ezernyi szegletében szükség lehet rá, ezért, amennyiben párkapcsolati problémákkal áll szemben, nyugodt szívvel keressen meg.

Szlogenem: „Esély a párkapcsolatnak, esély a harmonikus életre.”

Cikk megosztása:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress PopUp Plugin