A bizalom fontossága

A bizalom fogalma nem csak egy házasságban, egy kapcsolatban fontos, hanem számtalan helyen az életben, de ebben az esetben elengedhetetlen. Teljesen mindegy, hogy a szexuális irányultság egy párkapcsolatban heteroszexuális, homoszexuális, biszexuális, esetleg leszbikus. Bármilyen is legyen a szexuális identitásunk, a bizalom a legfontosabb. Amit egyben a legkönnyebben lehet elveszíteni és felépíteni is a legnehezebb. Vannak alapból olyan emberek, akik a hozott múltjuk miatt rendkívül bizalmatlanok, de vannak olyan személyek, akiknek a bizalmát alapból nehéz elnyerni. A felgyorsult világunk miatt még nehezebb helyzetben vannak a kapcsolatok, hiszen ki ne hallott volna félre kommunikált helyzetekről egy-egy közösségi hálón. Nyílván megcsalások húsz, ötven, ötszáz évvel ezelőtt is előfordultak, de kétségkívül jelenünkben könnyebb kísértésbe esni.

A titkok hatása a bizalomra

Mindannyian tudjuk, hogy egy párkapcsolatban vagy házasságban a titkolózás, rejtegetés rosszat sejtet, legfőképpen, ha hosszú ideje áll fent ezen állapot. Mindenki, aki tagja egy párkapcsolatnak, tisztában kell lennie azzal, hogy szeretné e, az aktuális kapcsolatot vagy sem. A lehető legrosszabb választás, amikor megpróbálunk két lovat egyszerre megülni. Egyik oldalról húzzuk a saját magunk idejét, másik oldalról inkorrekten becsapjuk a társunkat és az Ő idejét is raboljuk, amennyiben úgy gondoljuk, hogy vége, nem megy tovább, mindent megpróbáltunk, akkor zárjuk le a párkapcsolatunkat tisztességesen. Természetesen fájdalmat okozunk így is, akár önmagunknak is, de a bizalomhoz való hozzáállását, legalább nem romboljuk atomjaira a társunknak.

Amennyiben eldöntöttük, hogy akarjuk a jelenlegi párkapcsolatunkat:

Akkor nézzük meg a következő jogi kifejezéseket: levéltitok megsértése, magántitok megismerése, stb.
Miképpen jöhetnek jelen pillanatban szóba, a fenti kifejezések?!
Nagyon egyszerű a válasz. Összességében minden rendben van otthon, de mégis iszonyatosan bizalmatlan a párom, mit tesz?! Jómagam is észrevettem, hogy volt nem egyszer olyan pillanat, amikor vagy én, vagy a feleségem bizalmatlan volt.
Jöttek a kérdések: „Ki küldött üzentet?”, „Ki hívott?”, „Mit akart?”, „Furcsa! Pont most kellett letenni, amikor beléptem az ajtón?”.
Sorolhatnám.

Mit tesz ilyenkor a bizalmatlan fél?

Megtesz minden azért, hogy megtudja a hét pecsétes titkokat! Ám mi emberek, szeretünk mindent túlbonyolítani!
Ne titkolózzunk. Legyünk egyenesek, őszinték. A bizalom enélkül nem működik. Sokkal egyszerűbb például „véletlenül” az asztalon „felejteni” a telefonunkat, amikor elmegyünk fürdeni. Arról ne is beszéljek, hogy a laptopunkat nyitva hagyni sem paráznaság. Sokkal többet érünk el ilyen és hasonló, akár „művészien megrendezett” helyzetek felállításával, mint a folyamatos titkolózással.
Saját házasságom az ékes bizonyítéka annak, hogy jól működik ez a trükk, sőt, hiába írom én ezeket a sorokat, én is bedőltem nem egyszer ezeknek a „trükköknek”.
Mit érünk a jogi kifejezésekkel, ha azon kell izgulnunk, hogy mi lesz holnap, a féltve őrzött párkapcsolatunkkal, házasságunkkal?! Természetesen számtalan lehetőség van a párkapcsolati bizalmatlanság felszámolására, vagy a bizalom visszaszerzésére, megőrzésére. De vannak helyzetek, amikor szakember, párkapcsolati tanácsadó, párterapeuta segítségét kell kérni.

A párkapcsolati tanácsadó szerepe

Rengeteg alkalommal hangsúlyoztam és fogom is még számtalanszor hangsúlyozni, hogy fogorvoshoz vagy nőgyógyászhoz elmenni sem szégyen, ha baj van. Éppen ezért, párkapcsolati bizalmatlanság vagy egyéb párkapcsolati probléma esetén, se legyenek bátortalanok párterapeuta segítségét kérni.
A párkapcsolati tanácsadó minden esetben pártatlan, mind a két fél érdekét egyenlő arányban képviseli, legfőképp teljesen meg lehet benne bízni. Az üléseken elhangzottakat, a párterapeuta minden esetben titkosan kezeli, az ott szerezett információkat mással nem osztja meg.
Nem elképzelhetetlen, hogy társa olyan lelki sérülésekkel érkezett már a jelenlegi párkapcsolatukba, hogy egyedül képtelen a párkapcsolati bizalmatlanságait helyes mederbe terelni. Így Ön sem tud segíteni neki. Ebben az esetben mihamarabb forduljanak bizalommal párterapeutához, annak reményében, hogy a párkapcsolatuk, minél hamarabb visszatérjen régi önmagához.

 Megoldás: Nagyon fontos a korai felismerés, a párkapcsolati probléma beazonosítása, párterapeuta segítéségét kérni, amíg nem késő.

Módszer, amit eredményesen használok

Számtalanszor szükség lehet az életben, párkapcsolatban, egy segítő kézre, MEDOCK PÁRKAPCSOLATI AKADÉMIA elvégzését követően olyan tudás birtokába kerültem, amivel hatékonyan, gyorsan, illetve magas szinten tudok olyan pároknak segíteni, akik éppen nem találják a megfelelő utat, elfáradtak, esetleg kiégtek. Segítek a helyes útra visszatalálni, a sérelmeket feldolgozni, a boldogságot újra megélni.

Segítséget kérni nem szégyen, az élet ezernyi szegletében szükség lehet rá, ezért, amennyiben párkapcsolati problémákkal áll szemben, nyugodt szívvel keressen meg.

Szlogenem: „Esély a párkapcsolatnak, esély a harmonikus életre.”