Párkapcsolati konfliktusok kezelése

Amikor két ember élete, pénzügyei és családja összefonódik, elkerülhetetlenek a konfliktusok és az összecsapások. De a kapcsolatokon belüli konfliktusok nem feltétlenül rosszak. Valójában néhány konfliktus egészséges – feltéve, hogy egészséges módon kezelik.

Párkapcsolati konfliktusok

A konfliktusterületek kezelése és a megoldásuk érdekében végzett közös munka növelheti az intimitást, a bizalmat és a párkapcsolatának az erősségét. Az alábbi tippek segítségével könnyebben megelőzheti, eltávolíthatja az eszkalációt és megoldhatja a konfliktusokat.

Hallgatás

Ez az egyszerű készség, a heves vita közepette, gyakran nehezére esik a legtöbb embernek.

Mindenki megérdemli, hogy elmondhassa a nézőpontját.

Amikor azt gondoljuk, hogy tudjuk, mit akar mondani a partnerünk, akkor is hallgassuk meg, mert közel sem biztos, hogy 100%-ban tisztában vagyunk a gondolataival, elképzeléseivel, vágyaival. Abban az esetben, ha tudunk teljes figyelmet szánni a másik fél számára, akkor már nagyeséllyel megelőzhető egy-egy vita, esetleg elég lehet a feszültség feloldásához.

Szánjon időt

Amikor az érzelmek túlságosan megemelkednek, nagyon nehéz nyugodt beszélgetéseket folytatni, és valaki más szemszögéből látni a dolgokat. Ilyen időkben a legjobb lehet az időtúllépés.

Ha úgy érzed, hogy szünetet kell tartanod a beszélgetésben, hogy összegyűjtsd a gondolataidat, menj sétálni és nyugodj meg, tudasd partnereddel, hogy erre van szükséged.

Mond meg nekik, hogy produktívabb lesz folytatni a beszélgetést, ha már eltöltöttétek ezt az időt, és lehetővé teszed számára is, hogy időt szakítson, amikor neki is szüksége van rá.

Szánjon időt a párkapcsolati konfliktusok kezelésére

A csevegés idejének ütemezése, és az esetleges problémák megoldása, nagyszerű módja annak, hogy megbizonyosodjatok arról, hogy a problémákat akkor kezelitek a legjobban, amikor mindketten fel vagytok készülve a beszélgetésre, nyugodtak, kipihentek vagytok.

Ha a dolgok folyamatosan egy „zárt palackba” kerülnek, hajlamosak felrobbanni egy kényelmetlen időszakban, például közvetlenül lefekvés előtt, vagy amikor valaki kirohan az ajtón. Azért, hogy ne következzen be a „robbanás”, érdemes megtervezni, hogy melyik időszak a legmegfelelőbb a gondok, elképzelések megosztására. Erre legalkalmasabb idők például, amikor együtt sétálunk, megiszunk közösen egy pohár bort, de kiemelten fontos, hogy mind a két fél kipihent, higgadt legyen az adott pillanatban.

Párkapcsolati konfliktusokhoz így ne álljon!

Kerülje a „soha” vagy a „mindig” kimondást

Amikor megpróbál egy problémát megoldani a partnerével, kerülje az olyan általánosításokat, mint a „ soha nem segítesz a ház körül” vagy a „ mindig figyelmen kívül hagysz”.

Először is ez általánosítás. Legtöbb ember rendszeresen elköveti ezt a hibát. Még akkor sem szabad, ha köze áll az igazsághoz, hiszen az ember jellemével vagy viselkedésével kapcsolatos általánosítások, általában beindítanak a másik félnél egy védekező mechanizmust.

Hatékonyabb és tiszteletreméltóbb az is, ha konkrétan és pozitívan kérdezi meg, amire szüksége van. Például: „Ma túlterheltnek érzem magam, és szívesen vennék némi segítséget a ház körül”, sokkal valószínűbb, hogy megkapja a remélt választ.

A párkapcsolati konfliktusok hatékony kezelése készségeket és erőfeszítéseket igényel, de a kapcsolatát többféleképpen is átalakíthatja.

A párkapcsolati problémák megoldása érdekében végzett közös munka növelheti az intimitást, a bizalmat és a kapcsolat általános erejét.

A párok professzionális párkapcsolati tanácsadója segíthet e készségek elsajátításában, és abban, hogy a jövőben, önállóan is sikeresen használják fel az újonnan szerzett technikákat, a kapcsolatuk folyamatos tréningezésében, és a nyugalom fenntartásában.

Megoldás: Nagyon fontos a korai felismerés, a párkapcsolati probléma beazonosítása, párterapeuta segítéségét kérni, amíg nem késő.

Módszer, amit eredményesen használok

Számtalanszor szükség lehet az életben, párkapcsolatban, egy segítő kézre. Párkapcsolati és házassági tanácsadói képzések elvégzését követően olyan tudás birtokába kerültem, amivel hatékonyan, gyorsan, illetve magas szinten tudok azon pároknak segíteni, akik éppen nem találják a megfelelő utat, elfáradtak, esetleg kiégtek. Segítek a helyes útra visszatalálni, a sérelmeket feldolgozni, a boldogságot újra megélni.

Segítséget kérni nem szégyen, az élet ezernyi szegletében szükség lehet rá, ezért, amennyiben párkapcsolati problémákkal áll szemben, nyugodt szívvel keressen meg.

Szlogenem: „Esély a párkapcsolatnak, esély a harmonikus életre.”

Cikk megosztása:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

WordPress PopUp Plugin